Naam: Anja Mol (1961)
Beroep: Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (B.O.A.)
Aantal jaren bij Fortius: 4 jaar, sinds 2014 toen het damesvoetbal bij de club werd geïntroduceerd.
Positie: Aanvalster bij het team Dames 1 35+

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Ik speelde eerst in de landelijke competitie voor vrouwen van 35+. Maar er werd slechts 8 x per jaar gevoetbald en dat vond ik wel erg weinig. Tijdens een wedstrijd werd er een keer door Ilse van GeuzenMiddenmeer geflyerd om dames te werven voor een nieuwe op te richten 35+ competitie in Amsterdam. De belangstelling daarvoor was echter zo groot dat er besloten werd een team bij Fortius onder te brengen. En zo ben ik hier terecht gekomen.

Hoe vind je de sfeer?
We voetballen voor ons plezier maar zijn best fanatiek.

Hoe vind je het om te voetballen bij Fortius?
Voetbal is mijn passie. Ik doe het al vanaf mijn 14e jaar. Ik ben van de eerste damesvoetbalgeneratie, ben altijd aanvalster geweest en heb daarnaast tot 4 jaar geleden ook aan zaalvoetbal gedaan.

Heb je leuke herinneringen?
De jaarlijkse barbecue is altijd heel gezellig. We doen het samen met de dames van GeuzenMiddenmeer, om en om. Het zijn onze buren.
We hebben trouwens heel veel contact met de dames van die club, ik heb heel lang met ze meegetraind.

Heb je nog wensen voor de toekomst?
Ik heb wat gezondheidsproblemen, het gaat nu wat minder allemaal en ik hoop natuurlijk dat het in de toekomst beter zal gaan. Ik wil in ieder geval op deze plaats onze geweldige trainer Appie bedanken voor zijn grote inzet. Niet alleen als trainer, fluiter en verzorger van de was van ons damesteam, maar voor de hele club is hij van onschatbare waarde. Hij ‘maakt’ de club. Is dag en nacht aanwezig, hij traint, hij fluit, is grensrechter, hij doet de was voor veel teams, hij lapt de ramen, hij houdt van een biertje, hij brengt gezelligheid, vooral in de ‘derde helft’.
Kortom: het is mijn idool! Appie bedankt: je bent een SUPERMAN.