Naam: Arie Poen (1948)
Beroep: Steigerbouwer, nu gepensioneerd
Aantal jaren bij Fortius: Vanaf de fusie tussen D.J.K. en Madjoe in 1993. Daarvoor vanaf 1958 lid van D.J.K.
Functie: Barkeeper en kritisch supporter van de Zondag 1

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
In 1993 na de fusie van D.J.K. en Madjoe. Mijn vader Arie voetbalde bij D.J.K. en ook mijn moeder was daar actief dus was het vanzelfsprekend dat ik als 10-jarige daar ging voetballen. Dat was in 1958. Je mocht toen pas lid worden van een voetbalclub als je 10 jaar was. Ik was middenvelder en spits. Op mijn 40e ben ik gestopt met voetballen.

Hoe vind je de sfeer bij Fortius?
Eerlijk gezegd vind ik dat dat steeds meer achteruit gaat. Vroeger kwamen de voetballers na de wedstrijd gezellig in de kantine voor de ‘derde helft’, maar dat is tegenwoordig steeds minder. Men gaat steeds vaker meteen naar huis, men heeft andere bezigheden o.i.d. Dat vind ik jammer. En voor het vrijwilligerswerk zijn ook steeds minder mensen beschikbaar. En komt dat steeds op dezelfde mensen neer.

Hoe vind je het werk als barkeeper?
Ik vind dat je als barkeeper gezelligheid moet brengen. Daarvoor sta je achter de bar. Maar bij een feestavond sta ik vóór de bar i.p.v. erachter.
Met een ploegje gaan we ook altijd naar de wedstrijden van Zondag 1 kijken. En natuurlijk daarna de ‘derde helft’!

Heb je een leuke herinnering?
De openingswedstrijd van Fortius toen er een parachute met de vlag van Fortius vanuit een helikoper in de rust naar beneden kwam en op de middenstip landde. En het was ook altijd heel gezellig als we met veel vrijwilligers werkzaamheden in en op het veld verrichten, zoals b.v. gaten graven. We waren één grote familie. Maar dat was in mijn tijd bij D.J.K.

Met wie heb je het meeste contact?
Met een ploegje ouwe getrouwen zoals Freek Kamerbeek, Bert van Sermond, Kick Pullen, Peter Kost, Martin van der Rijt, Edje Loo enz. drinken we gezellig na afloop van de wedstrijd van het eerste op zondag een biertje.
De ‘derde helft’, heel belangrijk!