Naam: David Kost (1998)
Beroep: Geen, scholier HAVO. Bijbaantje als afwasser
Aantal jaren bij Fortius: Sinds 2003 tot nu, met een onderbreking van 2 jaar
Functie: Rechtsback bij het team van de Zondag 1

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Het was vanzelfsprekend dat ik bij Fortius ging voetballen.
Mijn opa, Henk Kost, was voorzitter van Fortius en daarvoor al actief bij Madjoe. Mijn vader, Peter Kost, komt ook van Madjoe en voetbalt nog steeds hier, evenals Leroy Duif, ook familie. Mijn hele familie is hier praktisch opgegroeid. Ik heb wel 2 jaar bij WV-HEDW gevoetbald maar sinds dit jaar ben ik weer terug bij Fortius.

Hoe vind je de sfeer en hoe vind je het voetballen bij Fortius?
Ik heb het hier erg naar mijn zin, we hebben een leuke ploeg en zijn zelfs in de race voor de periodetitel 2. Het is goed voor mijn ontwikkeling. Als verdediger heb ik het moeilijk tegen de grote jongens als tegenstander omdat ik niet zo groot ben. Ik ben qua lichaamskracht nog niet op niveau. Maar het gaat steeds beter. Sergio Hellings is sinds dit jaar onze trainer. In het begin was het wennen, maar zowel fysiek als technisch gaan we vooruit. En zelf krijg ik steeds meer overzicht.
We worden steeds meer een team en dat komt ook ten goede aan de teamgeest. We knokken voor elkaar. En na de wedstrijd blijven we steeds vaker nog een tijdje bij de club hangen om na te praten.

Heb je leuke herinneringen?
Het leukste vond ik toen als 11-jarige in de E-top bij Fortius zat en we op de Toekomst tegen Ajax moesten spelen. Justin Kluivert deed mee voor Ajax.
Toen we het veld opkwamen zagen we zijn vader Patrick Kluivert langs de lijn staan. We renden allemaal naar hem toe voor een handtekening.
Ook vind ik het geweldig dat we met veel familie hier bij de club zijn.

Heb je nog toekomstplannen?
Dat ik zo lang mogelijk kan blijven voetballen. Dit jaar zullen we geen kampioen worden maar ik hoop dat we volgend jaar wel zullen promoveren naar de 3e klasse. Afgelopen zondag (15-04) hebben we met 3-0 gewonnen tegen Ankaraspor, maar vorige week werd het 1-1 tegen Achterveld. Die wedstrijd hadden we moeten winnen. We waren veel beter. Zondag spelen we thuis tegen Amsvorde.