Naam: Haytan Elbay (2003)
Beroep: Geen, scholier
Aantal jaren bij Fortius: 8 jaar
Positie: Middenvelder bij het team 14-1

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
In 2010. Ik heb tussendoor nog een half jaar bij De Dijk gevoetbald, maar speel inmiddels alweer een jaar bij Fortius.

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Mijn ouders hebben me bij Fortius aangemeld. We wonen in de buurt.
We hebben thuis een groot gezin maar ik ben de enige die voetbalt.

Hoe vind je het bij deze voetbalclub?
Leuk en gezellig. Er is een goeie sfeer. Iedereen is openhartig, je kan met iedereen praten. En iedereen kent elkaar.

Hoe vind je het voetballen bij Fortius?
Leuk, we krijgen een goeie training en ik vind dat ik goed kan voetballen. Mijn vader traint ons team. Dat zou een voordeel kunnen zijn maar hij pakt me juist aan, al geeft hij me wel, als vader, af en toe tips. Ik ben een linksbenige speler, dat is wel een voordeel, de meeste voetballers zijn rechtsbenig. We spelen het 4 – 3 – 3 systeem. Als middenvelder moet je aanvallen, maar ook verdedigen. Af en toe scoor ik. Er zijn 12 teams in onze poule. We staan nu op de 3e plaats met het 14-1 team. Slechts 3 punten achter de koploper. Het gaat dus heel goed en onze keeper is o.k. Meestal spelen we op zaterdag om 11 uur, al verschilt dat soms wel eens.

Heb je leuke herinneringen?
De kerstavond vind ik leuk. En 2 jaar geleden zijn we kampioen geworden.
Misschien worden we dat dit jaar weer en zijn we kampioen als dit jubileumblad uitkomt!

Wat zijn je toekomstplannen? Wil je profvoetballer worden?
Nee, geen profvoetballer. Ik wil later huisarts worden. Ik zit nu in de 2e klas van Fons Vitae. Dat is een school in Amsterdam Zuid voor havo, atheneum en gymnasium. Vorig jaar is daar brand geweest en daarom zitten we nu tijdelijk in het gebouw van het Stelle College bij de Berlagebrug. Dat is lekker dichtbij huis, al zitten we ook wel eens ergens anders.