Naam: Jaap van den Berg (1942)
Beroep: Woningstoffeerder, nu gepensioneerd
Aantal jaren bij Fortius: Sinds 2006
Functie: Kritische supporter

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Ik voetbalde jarenlang als spits bij St. Louis en was ook 15 jaar scheidsrechter. Ik ben door John Schoonderwoert, de toenmalige voorzitter, nog eens gevraagd om voorzitter te worden. In 2006 hield de club helaas op te bestaan.
Ons eerste elftal kon toen bij Fortius als team gaan spelen. Ik kende die club niet, vroeg nog: “Fortius, waar ligt dat?”.

Hoe vind je de sfeer?
Ik voelde me meteen thuis. Leuke mensen. Wim de Vries en Henk Kost hielden van moppen tappen en dat vond ik geweldig. Ik kwam natuurlijk vooral voor het voormalige eerste team van St. Louis, dat bij Fortius de zaterdag 1 werd.

Hoe vind je het om supporter te zijn?
Ik ben een zeer trouwe supporter, ben zowel zaterdag als zondag langs het veld te vinden. Ook bij uitwedstrijden ga ik vaak kijken. Ik vind het dan heel gezellig om met de mensen te praten.
Fortius zondag 1 had in 2014 tegen DOVO uit Veenendaal geloot voor de beker. DOVO speelde veel hoger dan Fortius, dus winnen was praktisch onmogelijk. We verloren dan ook met 3-0. Maar we hadden ontzettend veel lol en zongen uit volle borst tijdens de rit ernaartoe in een gehuurde bus.

Heb je nog een meer leuke herinneringen?
We zaten een keer met de zaterdag 1 in de kantine aan tafel toen ik vertelde dat ik van Piet Kraak had geleerd hoe je het beste kon koppen. Eerst opspringen en dan koppen. Dan heb je meer kracht. Ik wilde het voordoen, nam een sprong en ging meteen onderuit! Iedereen lachen natuurlijk.
Of de uitwedstrijd bij Sporting Noord, we gingen naar huis maar ik ging eerst nog even naar de WC, kom ik eraf, is de kantine leeg en op slot. Ik heb toen maar een biertje getapt en Henk Kost gebeld die de kantinebeheerder ging bellen.

Met wie heb je het meeste contact?
Met Joop Mol, die ik nog ken uit het weeshuis, het Aloysiusgesticht. St. Louis was n.l. een voetbalclub, opgericht door de Broeders van 7 Smarten, die een weeshuis hadden in de Jordaan. Ook met Johan Neijssel en zijn vrouw klets ik heel wat af, evenals met Wim de Vries. Ik ben nou eenmaal een prater.