Naam: Jayden Tjong-A-Tjoe (2005)
Beroep: Geen, scholier
Aantal jaren bij Fortius: 4 jaar
Positie: Rechtsachter bij het team 13-1, 3e divisie

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
In 2014.

Waarom bij Fortius en hoe ben je met de club in contact gekomen?
Steven zag mij een keer voetballen toen ik nog bij Zeeburgia speelde en vroeg aan mij en mijn moeder Hannah of we eens wilden komen kijken bij Fortius. Mijn neef Dihailey speelde toen al bij Fortius. Dus ik kende de club al een beetje.

Hoe vind je het bij Fortius?
Het was eerst wel wennen. Ik had 5 jaar bij Zeeburgia gevoetbald, als mini begonnen. Maar ik kende Ruben al en nog 2 jongens. Ik vind het gezellig, iedereen kent elkaar. We gaan goed met elkaar om, ook buiten het voetballen hebben we contact. We komen bij elkaar thuis. Jordinho is de trainer van ons team 13-1, ik vind hem goed. 2 Jaar geleden was hij ook al mijn trainer.
We hadden dit seizoen in de 3e divisie een moeilijke start, maar het gaat nu beter. Ik vind dat ik zelf sinds het begin van het seizoen beter ben geworden.

Wat is je leukste herinnering?
Vorig seizoen 2016/2017 ben ik twee keer kampioen geworden! Eén keer met het team 12-1 waar ik toen in speelde en éen keer met het team 13-1 waarin ik mee mocht spelen, omdat ze een speler te kort kwamen. Dat vond ik geweldig! Er was natuurlijk een feestje met patat en een drankje.
Er was nu een lange winterstop, ook vanwege het weer. Eerst vind je dat wel fijn, kun je lekker uitrusten, maar na een tijdje wil je toch liever weer een wedstrijdje spelen.

Heb je al toekomstplannen?
Ik zit nu op het Nicolaas Lyceum en vind geschiedenis en aardrijkskunde de leukste vakken. Maar misschien kan ik later beroepsvoetballer worden.
Eerst moet je gevraagd worden om stage te lopen bij b.v. Volendam en daar komen dan weer scouts van Ajax of andere topclubs kijken. Het liefste zou ik later bij Barcelona willen voetballen.