Naam: Jo Haen (1939)
Beroep: Telegrafiste, steno-typiste, het bijhouden van de administratie bij Snackbar Gebroeders Haen en bij een school – nu gepensioneerd
Aantal jaren bij Fortius: 5 jaar
Functie: Vrijwilliger bij het klussenteam, clubfotograaf, interviewer en ambassadeur van het G-Team.
Mede-eigenaar van de website www.vriendenvanwatergraafsmeer.nl

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
In 2013. Ik kwam al regelmatig bij Fortius langs omdat Ron de Wit en ik betrokken waren bij een website over Amsterdam Oost en er wel eens wat te overleggen viel. Toen ik mensen van het klussenteam eens bezig zag met het schilderen van de kantine zei ik dat ik dat ook wel leuk vond. En zo is het gekomen!

Hoe vind je de sfeer?
Over het algemeen zeer goed. Het klussenteam wordt vooral opgevrolijkt door de humoristische verhalen van Louis waar Nico, Ad en ik met veel genoegen naar luisteren. We drinken gezamenlijk koffie en altijd schuift er wel iemand aan die toevallig langskomt. Het is jammer dat er bijna geen jongere vrijwilligers meer te vinden zijn. Het contact met de andere mensen bij Fortius is goed. Ik vind het leuk om met diverse mensen in contact te komen en zo iedereen te leren kennen.

Hoe vind je het werk als vrijwilliger?
Schilderen vind ik leuk werk. Laatst nog de trapleuningen van de buitentrap geschilderd. Het schoonmaakwerk is niet mijn hobby, maar ja, je pakt gewoon aan wat er moet gebeuren. Al vond ik het opknappen van de dug-outs wel weer leuk om te doen, vooral als je daar ineens een slapende zwerver aantreft!
Foto’s maken en interviewen vind ik ook leuk.

Is er een gebeurtenis die indruk op je gemaakt heeft?
Niet speciaal, al was het toch wel bijzonder dat we op een morgen een klein tentje op het voetbalveld ontdekten waarin een man te slapen lag. Toevallig waren de mannen van Peter Vergeer net bezig met het besproeien van het gras, dus de man wist niet hoe gauw hij uit zijn tentje moest komen!
Daarnaast vind ik het op zaterdag altijd heel gezellig in de kantine. Na het bekijken van een wedstrijd van b.v. het jeugdteam 13-1 (door mij gesponsord) of een ander team drink ik gezellig een wijntje. Altijd een goeie sfeer.
Ook kom ik af en toe op zondagmiddag langs als het eerste speelt.

Tot slot wil ik a.s.v. Fortius van harte feliciteren met het jubileum en de club nog heel veel sportieve en succesvolle jaren toewensen!