Naam: Lily Pawiroredjo (1972)
Beroep: Helpdesk-medewerker
Aantal jaren bij Fortius: 5 jaar
Functie: Kantinebeheerder en teamleider van de 13-1

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
In 2013

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Mijn zoon Ruben was keeper bij de E-tjes van Zeeburgia. Maar er was daar geen keeperstrainer. Bij Fortius hadden ze die wel, Paul du Crocq, en hadden ze ook een keeper nodig. En ik vond ook dat Ruben bij Fortius meer kansen zou krijgen omdat het niet zo’n grote club is als Zeeburgia.

Hoe vind je de sfeer?
Fortius is een warme familie, heel gezellig. Iedereen kent elkaar.

Hoe vind je het werk als kantinebeheerder en teamleider?
In de kantine is het soms druk, soms zelfs heel hectisch, vooral op zaterdag als er wedstrijden zijn.
’s Morgens spelen de jeugdteams en ’s middags de zaterdag seniorenteams.
Ik ben er ook in de week als de jeugd traint. Zondags spelen er alleen seniorenteams, maar dan heb ik geen kantinedienst. Het contact met de mensen vind ik leuk. De mensen zoeken mij ook vaak op en vragen van alles. Ze weten dat Lily er altijd is, ik ben een soort vraagbaak. Ik vind dat je je moet presenteren en er voor de mensen moet zijn.
Als teambegeleider van het 13-1 team waarin mijn zoon Rubin speelt let ik erop dat ze op tijd verzamelen, op tijd op het veld staan en zorg ik ook voor de tenue-tjes. Ik kijk naar de wedstrijden als ze thuis spelen maar ga ook vaak mee naar uitwedstrijden. Met de ouders van de voetballertjes heb ik goed contact.

Heb je leuke herinneringen?
Het sinterklaasfeest en de jaarafsluiting vind ik leuk. Voor het sinterklaasfeest vorig jaar had ik de chocoladeletters allemaal apart ingepakt, zodat iedereen een eigen pakje kreeg. Bij de jaarafsluiting doen we spelletjes, is er muziek en eten we samen.
Toen Ruben 12 jaar werd hebben we dat hier bij Fortius gevierd. Dat vond ik geweldig. We hebben gebarbecued en deden voetbalspelletjes. Er waren veel kinderen, dat kon hier allemaal.
Met kerstmis heb ik voor de vrijwilligers kerstpakketten gemaakt wat heel erg op prijs werd gesteld. Dat geeft ook veel voldoening.