Naam: Louis Schreuders (1934)
Beroep: Dieselmonteur, nu gepensioneerd
Aantal jaren bij Fortius: Sinds 1997. Daarvoor al enige jaren bij D.J.K. als trainer gewerkt.
Functie: Hoofdtrainer geweest bij D.J.K., T.O.G., Meerboys en Fortius. Jeugdtrainer bij Xantos en bij Fortius. Nu alleen nog actief bij het klussenteam.

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
Ik was al bij D.J.K. hoofdtrainer geweest, maar bij Fortius ben ik weer gekomen in 1997 toen mij gevraagd werd om interim hoofdtrainer te worden, omdat Jaap Staats ontslagen was.
Ik ben ook jeugdtrainer geweest. Fortius had toen hele sterke jeugdteams.
We speelden interregionaal. Ik werkte samen met Peter Meyboom.

Hoe vind je de sfeer?
De sfeer is goed, anders was ik allang weggeweest.

Hoe bevalt het je als vrijwilliger bij het klussenteam?
We hebben het onderling heel gezellig. Je hebt altijd wat te doen. Of ik maak een gezellig praatje met Jo, de 2 Nico’s en Adje met zijn lachbuien.

Heb je leuke herinneringen?
Wiebe Alma kieperde een keer in de sloot toen hij met een fietsband waaraan een touw zat ballen uit de sloot wilde halen. Ik heb hem zo uit de sloot onder de douche gezet. Ik mis hem nog steeds.
Ook leuk om te vertellen is dat ik mijn schoen een keer niet aan kon krijgen.
Ik dacht dat het zooltje dubbel zat. Thuisgekomen bleek er een dooie muis in mijn schoen te zitten! Hadden de jongens van het eerste me geflikt. Ik gaf natuurlijk geen sjoege, toen ze er de volgende keer naar vroegen!
Een ander voorval dat me is bijgebleven is dat een mini-pupil me eens vroeg: Meester, hoe oud bent u? Ik vroeg hem te raden. 60? Veel ouder. 70? Nog ouder. Toen zei hij: “Ik dacht het al. M’n opa is ook zo aardig!”

Wat heeft nog indruk op je gemaakt?
Het plotselinge overlijden van Henk Kost. Hij viel zomaar neer in de kantine.
Ik vond het vreselijk.

Hoe lang denk je nog door te gaan?
Ik vind het nog steeds leuk met Nico Meijer die ik al ken van uit de D.J.K.-tijd. En met de anderen van het klussenteam. Ik ga door zolang het lichaam het aankan. Tot de dood ons scheidt, zal ik maar zeggen.