Naam: Mario Arturo Viana Rivero (1987)
Beroep: Werkzaam in de bouw
Aantal jaren bij Fortius: 6 jaar
Functie: Trainer van de Zondag 3

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
In 2012

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Ik kom uit Bolivia, maar heb ook in Spanje gewoond. Sinds 2010 woon ik in Nederland omdat mij werk werd aangeboden. Ik leerde hier een aantal Zuid-Amerikaanse jongens kennen die al bij Fortius voetbalden en ben toen ook eens meegegaan.

Hoe vind je de sfeer?
Ik voel me hier op mijn gemak. Sfeer maak je met elkaar. De meeste jongens van de Zondag 3 zijn Bolivianen, waarmee ik na de training en wedstrijden lekker kan praten. In het Spaans. We zijn een vriendengroep.

Hoe vind je het om trainer te zijn?
Leuk, al kost het veel tijd en energie. Je hebt daardoor minder tijd voor je privéleven. We hebben met 4 Bolivianen uit het team een soort van bestuur samengesteld. Die mensen zorgen ervoor dat afspraken worden nagekomen, contributies worden betaald e.d. Er zijn voetballers die het financieel niet zo goed hebben. Wij organiseren feesten, barbecues, doen als team mee met het W.K. Amsterdam enz. en met de opbrengst daarvan helpen wij die mensen zodat ze toch kunnen voetballen.
Wij zijn dus niet alleen een voetbalteam maar wij zorgen ook voor elkaar.
Laatst moest een zoontje van een voetballer uit Honduras geopereerd worden. We hebben eten gemaakt en verkocht. Wij kennen veel mensen, hadden het ook op FB gezet enz. Met de opbrengst konden wij de man financieel helpen.

Heb je leuke herinneringen?
We zijn in 2012 kampioen geworden bij de Coppa Cuba. En verder zijn we een keer een hele nacht blijven doorzakken.

Met wie heb je bij Fortius nog meer contact?
Met Wim de Vries en met Appie, die af en toe onze sportkleding wast.
Meestal doen we dat zelf, om de beurt. Maar ik heb eigenlijk contact met iedereen. In het begin waren er allemaal ‘clubjes’ maar nu niet meer.