Naam: Mary Boendermaker (1945)
Beroep: Nog steeds actief als verkoopster
Aantal jaren bij Fortius: Vanaf de fusie tussen D.J.K. en Madjoe in 1993. Daarvoor vanaf 1966 actief bij Madjoe.
Functie: Supporter. Maar ook jaren achter de bar gestaan.

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
Na de fusie ging ik automatisch mee naar de nieuwe club, ook al omdat mijn zoon Marco hier voetbalde. Marco heeft later trouwens nog samen met Sjaak Swart bij Ajax gevoetbald in de zaterdag 2.

Hoe vind je de sfeer bij Fortius?
Het is altijd heel gezellig met de ‘ouwe garde’, een aantal dames, waarmee ik op zondag naar de thuiswedstrijden van het eerste ga kijken. De meeste van hen komen van Madjoe. Na de wedstrijd drinken we gezellig een drankje in de
kantine en af en toe gaan we met z’n allen uit eten. We zijn ook een keer 2 dagen naar de Kerstmarkt in Maastricht geweest.

Hoe vind je het om supporter te zijn?
De sfeer is goed. Vroeger ging mijn man ook altijd mee. Zelf heb ik één jaar gevoetbald maar door een blessure moest ik daarmee stoppen. Ik ben toen het scheidsrechtersdiploma gaan halen en ben bij Madjoe 10 jaar scheidsrechter geweest. Je leert op zo’n cursus ook hoe je moet omgaan met de spelers. Als ik nu als supporter langs het veld sta moedig ik natuurlijk de jongens aan maar wil ik ook nog wel eens gaan corrigeren en roep dan van alles naar de jongens. Ze staan dan soms raar te kijken. Maar ja, als je jarenlang scheidsrechter bent geweest…. Al was ik tijdens een wedstrijd wel altijd neutraal en floot zo eerlijk mogelijk. Zelfs wel eens een beetje ten nadele van de thuisclub om maar niet als een thuisfluiter uitgemaakt te worden.

Heb je een leuke herinnering?
Eigenlijk alleen het ‘zondaggebeuren’ met de vrouwen, zoals met Carla, Angela, Miranda, Patty, Elly en Corrie de Haan. Bij Madjoe werd er altijd van alles georganiseerd zoals b.v. carnaval of een cursus bloemschikken. Ik hielp ook mee met het clubblad in elkaar zetten. Elke week kwamen we daarvoor bij elkaar. Het is jammer dat er bij Fortius steeds minder wordt georganiseerd op dit gebied. Achter de bar ga ik niet meer staan, die tijd heb ik gehad.