Naam: Nico Meijer (1940)
Beroep: Timmerman, (gepensioneerd)
Aantal jaren bij Fortius: Vanaf de fusie tussen D.J.K. en Madjoe in 1993. Daarvoor vanaf 1950 lid van D.J.K.
Functie: Bij D.J.K. 2 jaar voorzitter en jarenlang penningmeester. Bij Fortius 11 jaar penningmeester geweest. Nu erelid en alleen nog actief bij het klussenteam.

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
Ik ben bijna bij D.J.K. geboren! Mijn vader was een van de oprichters van die club in 1918. Op 10-jarige leeftijd werd ik lid (je moest toen 10 jaar zijn om te mogen voetballen). In 1993 fuseerde D.J.K. bij gebrek aan kader met Madjoe en kreeg de nieuwe club de naam Fortius. Ik was een van de oprichters en ben vanaf 1993 11 jaar penningmeester geweest.

Hoe vind je de sfeer?
De club is een stuk van mijn leven. Het werd me met de paplepel ingegoten.
De sfeer was vroeger anders. Allemaal omes en tantes, er was begrip voor elkaar. Het clubleven is helaas veranderd. Vrijwilligers zijn er bijna niet te vinden. Mijn vader zei eens: “De werkeloosheid komt eraan, gunstig voor ons. Dan krijgen we veel vrijwilligers!” Maar helaas bleek dat ook toen niet het geval. Ik heb een leuk contact met de ‘ouwe garde’. Maar dat zijn er steeds minder. Nico van Vegten en Louis Schreuders zijn nog paar mensen van vroeger.

Hoe vind je het werk als vrijwilliger?
“Je begint als penningmeester en je eindigt met bezem en dweil!” Maar het is gezellig met het klussenteam. Twee keer in de week, op maandag en donderdag, doe ik allerlei voorkomende timmerklusjes, maar ook de kantine vegen en dweilen behoren bij mijn werkzaamheden. Er is altijd wat te doen. In 1968 heb ik nog meegewerkt om de kantine bovenop het bestaande clubhuis te bouwen en ook in 1978 toen de bestuurskamer, commissiekamer en 4 extra kleedkamers erbij werden gebouwd. Ook heb meegewerkt aan het clubblad, stencillen b.v. en verzorgde ik de Lotto.

Is er een bijzondere gebeurtenis die indruk op je gemaakt heeft?
Bij de eerste competitiewedstrijd van Fortius tegen Voorland zou er in de rust een parachute met de Fortiusvlag naar beneden komen. De vlag zou dan gehesen worden op een vlaggenstok. Maar het vliegtuigje kreeg eerst geen toestemming van Schiphol om op te stijgen. De rust duurde daardoor wel drie kwartier, dit tot groot ongenoegen van de spelers van Voorland. Uiteindelijk kwam het natuurlijk wel goed, maar werd de vlag pas na de wedstrijd gehesen door ome Henk Fokker van Madjoe en tante Bep Bonsink van D.J.K. Fortius won trouwens haar eerste wedstrijd met 2-1!