Naam: Ömer Üçerler (1984)
Beroep: Computerverkoper
Aantal jaren bij Fortius: Sinds 2014
Functie: Voetballer bij zaterdag 2 en scheidsrechter

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Door vrienden die hier al speelden. Ik heb eerst nog bij T.O.G. gevoetbald en een blauwe maandag bij S.D.Z.

Hoe vind je de sfeer?
Gezellig, Fortius is niet zo’n grote club. Iedereen kent elkaar, dat vind ik leuk. Vooral de ‘derde helft’ na de wedstrijden zijn heel gezellig. Ik vind Fortius een ‘volksclub’, geen pretenties en daar hou ik van.

Hoe vind je het om te voetballen bij Fortius?
Ik speel linksback, men vindt dat de slechtste positie, maar als linksback heb je meer kans om opgesteld te worden. Er zijn meer aanvallers dan verdedigers.
Ik heb een goed uithoudingsvermogen. Ik speelde eerst bij het derde van zaterdag, ik heb daar een paar seizoenen gespeeld, maar toen Richard en Jerrel naar het 2e gingen ben ik ook meegegaan. Ik vind het daar gezelliger. Maar niet alleen gezelliger, het 2e van zaterdag is ook een prima team, er wordt goed gevoetbald. Ik vind Dennis een van de beste spelers van het team en Martin is een coachende keeper.

Je bent ook scheidsrechter. Hoe bevalt je dat?
‘Appie’ (Abdel) vertelde me een keer dat er scheidsrechters te kort waren en vroeg of ik geen zin had om te fluiten. Ik fluit nu jeugdwedstrijden en dat vind ik leuk om te doen. Aan het begin van de wedstrijd zeg ik altijd: “Jongens, ga lekker voetballen”. Als een spelertje te brutaal wordt tolereer ik dat niet. Dan zeg ik: “Ik ben niet gisteren geboren”. Respect is belangrijk. En als ik merk dat er iemand slechte intenties heeft door te gaan natrappen dan ben ik gauw klaar met zo’n jongen. Nu ik zelf fluit merk ik, dat als ik zelf voetbal, ik niet zo gauw meer wat zeg tegen de scheidsrechter tijdens een wedstrijd. Ik weet nu wat dat is!

Heb je leuke herinneringen?
Het 7 tegen 7-toernooi en de nieuwjaarswedstrijd tegen het G-Team. En daarna lekker een biertje drinken in de kantine. De sfeer in de kantine is altijd uitstekend. Ons kent ons en lekker recht-toe-recht-aan.