Naam: Patty Roozeboom (1965)
Beroep: Teamleider Verstandelijk Gehandicaptenzorg
Aantal jaren bij Fortius: Vanaf 2014
Functie: Vertrouwens Contact Persoon en leider van het G-Team

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Ik was op zoek naar een club waar ik met een G-team zou kunnen starten.
Fortius was meteen enthousiast. Dat bleek al snel tijdens gesprekken met Leo de Swart en het bestuur.

Hoe vind je de sfeer?
Ik voel me hier thuis. Ik hou van multi-cultureel en ben heel blij over de manier waarop het G-Team hier ontvangen is. Niet alleen door het bestuur maar door de hele club. Vooral met de zaterdag 1 en 2 is er een geweldige band.
Er is al eens een gemixte wedstrijd georganiseerd, waarbij we ontzettend veel lol gehad hebben.

Hoe vind je het om Leider van het G-Team te zijn?
Het is ‘werken’. Veel praten met de mannen, vooral na de training. Je bent een soort vertrouwenspersoon. Ze vertellen veel en weten dat hun verhaal bij mij veilig is. Maar ik doe ook nog andere dingen zoals het regelen van vervoer en het zorgen voor financiële middelen. Bij uitwedstrijden moet er een busje gehuurd worden. De gemeente vergoedt 30 tot 40%. De rest moet je zelf ophoesten maar de meeste spelers hebben dat niet zelf. Mijn doel is het zo te organiseren dat het de club niks extra’s kost.

Heb je leuke herinneringen?
Uiteraard de kampioenschappen en het winnen van de beker vorig jaar. En het is iedere dag lol, er wordt wat afgelachen op het veld. En we hebben hele trouwe supporters.

Heb je nog toekomstwensen?
Meer begeleiding. Er zijn echt nog 1 of 2 mensen nodig. Door mijn werk kan ik niet altijd overal bij zijn, terwijl er wel begeleiding moet zijn. Met meer vrijwilligers zouden we b.v. eens een extra wedstrijd kunnen organiseren of een toernooitje! Bij deze dus een dringende oproep: vrijwilligers gevraagd.

Ik heb ook goed nieuws: Yusuf en Abdul gaan de scheidsrechterscursus voor G-teams volgen, te houden bij Fortius. Geweldig!