Naam: Paul du Crocq (1969)
Beroep: Marktkoopman
Aantal jaren bij Fortius: Sinds 2010
Functie: Voetbaltrainer bij het G-Team. Ook jeugdtrainer en keeperstrainer van de jeugd geweest.

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Via mijn moeder die vrijwilligster was bij Fortius en door ‘ome’ Henk Kost.

Hoe vind je de sfeer?
Minder dan vroeger. Maar bij het G-Team is het geweldig.

Hoe vind je het om voetbaltrainer bij het G-Team te zijn?
Fantastisch, heel leuk. Het G-Team is het leukste team. Het zijn jongens met verschillende beperkingen, dat maakt het juist zo leuk om mee te werken.
Om dat te kunnen doen heb ik een voetbalcertificaat G-voetbal gehaald.
Het contact met de mannen is fantastisch. Er is nooit ruzie. Ze zijn heel direct, maar accepteren het als je wat zegt. Ik win toch altijd! Toen ik nog bij De Meer voetbalde was ik al in aanraking gekomen met het G-voetbal.
Bij Fortius was in 1996 ook al G-voetbal, geleid door Jan Ekkerman, maar die stopte er op een gegeven moment mee. Ik wilde het altijd al gaan doen, liefst met jongens met het Downsyndroom maar om een team met zulke mannen bij elkaar te krijgen is heel moeilijk.
Tegenwoordig zijn de teams gemixed met spelers met verschillende soorten beperking en zitten er ook meisjes/vrouwen in het team. Het gaat niet altijd goed. We hebben eens iemand gehad die heel vaak een epileptische aanval kreeg. Hij moest helaas stoppen omdat er geen begeleiding van het thuisfront meeging, wat wel een voorwaarde is om mee te kunnen spelen.

Heb je leuke herinneringen?
Het leukste was om een G-Team te gaan trainen, iets wat ik altijd al heel graag wilde. En uiteraard dat we in het seizoen 2016/2017 de ‘dubbel’ hebben gewonnen. Het G-Team van Fortius is het eerste team dat de beker won.
Bij de werkgroep had ik gevraagd om een bekercompetitie te gaan organiseren. Dat lukte en dat we dan ook als eerste team de beker wonnen was geweldig!
De finale werd in Koedijk gespeeld. Vandaag (31 maart 2018) hebben we de halve finale gespeeld tegen Hoofddorp die we wonnen met 5 – 0. Dit jaar staan we dus weer in de finale, die in mei in Enkhuizen gespeeld gaat worden.

Heb je nog wensen voor de toekomst?
Dat het lekker zo doorgaat en dat we er wat mensen erbij krijgen.