Naam: Peter Kost (1966)
Beroep: Boekhouder
Aantal jaren bij Fortius: Vanaf de fusie tussen D.J.K. en Madjoe in 1993. Daarvoor vanaf de pupillen lid van Madjoe
Functie: Jeugdvoorzitter en voetballer in het team 45+

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Ik ben praktisch bij Madjoe geboren. Mijn vader, maar ook mijn grootouders, waren al actief bij die club. Mijn vader zat in het bestuur en mijn moeder stond in de kantine. Logisch dat ik al vanaf mijn vroegste jeugd bijna altijd op het veld te vinden was. Ik had de pest in als mijn ouders eens niet gingen en ik thuis moest blijven. Bij de fusie tussen Madjoe en D.J.K. ben ik meegegaan naar Fortius.

Hoe vind je de sfeer?
Gezellig druk, vooral op zaterdag en op zondagmiddag. Maar ook op vrijdagavond als we een wedstrijd spelen met het team 45+, een groepje ‘ouwe jongens’.

Hoe vind je het om jeugdvoorzitter te zijn?
Als jeugdvoorzitter ben je tussenpersoon en bemiddelaar tussen bestuur, trainers en spelers. Je moet heel wat schipperen, maar het loopt allemaal prima. Mijn vader, Henk Kost, kon als voorzitter heel goed met iedereen omgaan, hij was een geboren voorzitter. Ik hoop ook net zo te worden.

Hoe vind je het om zelf nog te voetballen?
Het gaat me nog steeds gemakkelijk af. Heb gelukkig geen last van blessures. Mijn zoon David speelt nu in het eerste elftal onder de nieuwe trainer Sergio Hellings. Het gaat nu weer beter met het eerste. Er zijn wat nieuwe spelers bijgekomen en de blessures van een aantal voetballers zijn gelukkig verleden tijd. Nog leuk om te vermelden dat het contract van Sergio is verlengd.

Heb je leuke herinneringen?
De beslissingswedstrijd in 1995 tegen s.v. Diemen toen we met het eerste promoveerden naar de 3e klasse en ook in 2005 toen we wederom een beslissingswedstrijd moesten spelen tegen s.v. Ouderkerk op het terrein van N.F.C. in Amstelveen.
Beide keren werd het 1 – 0 voor ons en beide keren scoorde ik de winnende goal.
Maar ook het jaarlijkse carnavalsweekend met een groepje vrienden van Fortius is altijd heel erg gezellig. Daar heb ik goeie herinneringen aan.