Naam: Rob Veenendaal (1961)
Beroep: Senior Account Manager IT
Aantal jaren bij Fortius: Vanaf de fusie tussen D.J.K. en Madjoe in 1993.
Daarvoor vanaf zijn kinderjaren lid van Madjoe.
Functie: Secretaris van a.s.v. Fortius

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Ik ben praktisch geboren op het voetbalveld. Mijn ouders, evenals mijn oom en tante, waren actief bij Madjoe zodat het vanzelfsprekend was dat ik daar als kind ging voetballen. Na de fusie met D.J.K. ben ik meegegaan naar Fortius.

Hoe vind je het om secretaris te zijn?
Na het veel te vroege overlijden van Henk Kost in 2013 traden Danny Mosch, Martin van der Rijt, Peter Kost en ikzelf toe tot het bestuur. Ik ging de website beheren, maar werd na een paar jaar secretaris. Door mijn werk als senior accountmanager in de IT was ik al gewend om als ‘mensenhandelaar’ op te treden. Het omgaan met mensen gaat mij redelijk goed af. Alles gaat tegenwoordig bijna digitaal dus is de taak van secretaris niet meer zo tijdrovend als vroeger. Je kunt nu mailen, whatsappen en sms-en, waardoor alles ook nog eens sneller gaat. Het is goed te doen.
Mijn vader, die secretaris was bij Madjoe, was vroeger vele avonden bezig met het typen van brieven, gelukkig is dat niet meer aan de orde.

Hoe is het contact met de trainers, leden en vrijwilligers?
Dat is goed, vooral het contact met de seniorenteams. En ik voel me een beetje de ‘Haarlemmer olie’ tussen de commissies. Een goed contact is belangrijk zodat je weet wat er speelt.

Voetbal je nog?
Ja, op vrijdagavond speel ik in het veteranenteam 45+, 7 tegen 7.

Heb je leuke herinneringen?
Bij Madjoe heb ik leuke herinneringen aan de zomertijd als we met de hele familie vanuit de Ternatestraat naar het veld van Madjoe trokken. Daar kon je spelen en ravotten, voor vakantiereisjes was geen geld, zo was dat in die tijd.
En tegenwoordig is het jaarlijkse carnavalsweekend met de ‘oude garde’ elke keer weer een feestje.

Heb je nog wensen voor de toekomst?
Het bestuur wil graag dat alles professioneler wordt. We hebben bij Fortius voetballers uit 28 culturen, dan is dat toch wel belangrijk. Voor het innen van de contributies maken we al gebruik van Club Collect en hebben we een incassobureau ingehuurd voor het incasseren van te laat betaalde contributies en/of boetes.