Naam: Ron de Wit (1960)
Beroep: Grafisch vormgever
Aantal jaren bij Fortius: Van het begin van de fusie in 1993 tot 2000 en van 2009 tot heden, daarvoor bijna geboren bij D.J.K.
Functie: Kantinebeheerder, Inkoop kantine, opmaak jubileum “clubblad”, kantinemedewerker…
Mede-eigenaar van de website www.vriendenvanwatergraafsmeer.nl

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
Van huis uit ben ik D.J.K.-er en door de fusie in 1993 Fortiaan minus ± 9 a 10 jaar. Mijn beide zonen Michael en Mark houden niet van voetbal dus ging ik andere dingen doen met hen en kwam Fortius op een laag pitje te staan.

Hoe vind je de sfeer?
Eigenlijk gedeeltelijk hetzelfde antwoord als mijn oom Nico Meijer… De club is een stuk van mijn leven. Het werd me met de paplepel ingegoten.
De sfeer was vroeger anders. Allemaal omes en tantes, er was begrip voor elkaar. Het clubleven is helaas veranderd. Vrijwilligers zijn er bijna niet te vinden. Dat doet mij best wel pijn.

Hoe vind je het werk als vrijwilliger / kantinebeheerder?
Dat is met ups en downs, tot kort geleden was ik elke dag bij Fortius, dit deed ik uiteraard zelf hoor daar ik altijd wel wat te doen heb, het (mijn) probleem was dat mensen hun ei kwijt wilden met soms hun ergenis. Omdat ik er zo vaak was kwam men vaak bij mij “klagen”, de ene keer kon ik daar wel mee overweg, de andere keer lag ik er ‘s nachts wakker van. Dus ik heb wat afstand genomen.
Wat ik zelf erg leuk en gezellig vind is op zaterdag de kantinediensten draaien met Daniëlla en Lily. Wel lange dagen maar we hebben een topgroepje.

Is er een bijzondere gebeurtenis die indruk op je gemaakt heeft?
Uhhhh… ja… toen ik jonger was had ik hier eigenlijk niet zo’n erg in, het gebeurde… maar je wordt ouder en uiteraard ook de mensen om je heen worden ouder. Het overlijden van Henk Kost deed mij wel wat, fijne man, en ook Wiebe Alma, Wiebe had geen 7 levens, nee hij had er wel 20 en toch, je weet het en als het dan zover is grijpt dit je aan.

Heb je nog wensen wat Fortius betreft?
Wensen… wat zijn wensen?
Vroeger ja, nu niet meer, mijn oom Nico Meijer zei altijd: “ik heb stapels ideeën maar als je het voorstelt… doe maar, leuk, goed idee…”. Dus verdween het weer onderaan de stapel. Oorzaak… gebrek aan vrijwilligers helaas.

De zaterdagochtenden …
Wie wil van 09.00 uur t/m 13.00 uur ons komen helpen in de keuken?