Naam: Ruben Pawiroredjo (2005)
Beroep: Geen, scholier
Aantal jaren bij Fortius: 5 jaar
Positie: Keeper bij het team JO13-1

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
In 2013

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Ik voetbalde eerst bij Zeeburgia, maar daar was geen keepersopleiding. Bij Fortius, vlakbij Zeeburgia, hadden ze die wel en ze hadden een keeper nodig.

Hoe vind je het bij Fortius?
Ik vind het een leuke en gezellige club. Iedereen kent elkaar. Zo ken ik ook veel jongens van lagere teams zoals de 12-1 en 10-1. Als we zaterdags thuis spelen gaan we na de wedstrijd vaak nog een balletje trappen, ook voor en na de trainingen in de week. Er zijn altijd wel jongens en ook mijn zus Faith is hier meestal, dus ben je nooit alleen. Ik probeer school en voetbal zo goed mogelijk te combineren zodat mijn schoolwerk er niet onder lijdt.

Hoe vind je het voetballen bij Fortius?
Het voetbal van 13-1 is van hoog niveau. We spelen in de 3e Divisie. In andere teams rennen ze maar naar voren, maar wij proberen het voetballend op te lossen. Het gaat heel goed, we wonnen de eerste wedstrijd aan het begin van de competitie, al ging het daarna wat minder. Maar nu Jordhino onze trainer is gaat het weer beter, we klimmen nu weer naar boven en staan op de derde plaats. Jordhino moest eerst nog een cursus volgen, voordat hij ons mocht trainen.
Ik kende hem al van een ander team. Hij maakt grapjes, maar wel op het juiste moment. Jordhino is altijd rustig maar tijdens een wedstrijd staat hij ons langs de kant toe te schreeuwen. Hij benadert iedere speler individueel, weet precies wat iemand wel en niet kan. We moeten de volgende twee wedstrijden tegen WV-HEDW en Purmersteijn spelen, die staan 1 en 2. Als we deze 2 wedstrijden winnen staan we op de eerste plaats.

Heb je leuke herinneringen?
Het kampioensfeest bij de D-tjes. Er kwam zelfs een Surinaamse drumband op het veld. En mijn verjaardagsfeestje hier bij Fortius heb ik heel leuk gevonden, ik kon iedereen uitnodigen, ruimte genoeg. We hebben gebarbecued en voetbalspelletjes gedaan. Ook Astrando, toen onze trainer, was erbij.