Naam: Timothy van Laar (1986)
Beroep: Online media strateeg
Aantal jaren bij Fortius: 5 jaar
Positie: Verdedigende middenvelder bij de zaterdag 5

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
We speelden met ons vriendenteam bij Swift en waren ingedeeld bij district West. Maar we wilden niet meer op zondag spelen en ineens moesten we ook nog 2 x zoveel contributie gaan betalen. Daar kwam nog bij dat we bij uitwedstrijden vaak werden bedreigd en geschopt. Zelfs onze kleedkamer is een keer leeggeroofd. We hadden er genoeg van en zochten een andere club, waar we met ons vriendenteam dat 11 jaar geleden door Jeff Lankhaar en Noud de Lange is opgericht, konden spelen. En zo kwamen we bij Fortius terecht.

Hoe vind je de sfeer?
Voor mij is het ver fietsen, want ik woon in West, maar de sfeer is leuk en gezellig. Vooral de 3e helft is belangrijk, dan wordt er behoorlijk veel gedronken. We hebben een goed contact met de kantinemensen zoals Ron, Daniƫlla en Lily.

Hoe vind je het voetballen bij Fortius?
Voetbal is de leukste sport die er is. We zijn een recreatieteam, maar willen wel altijd winnen, al moet het leuk blijven. Vandaar dat de 3e helft de belangrijkste is! We spelen in de zaterdag 4e klas reserve en theoretisch hebben we nog kampioenskansen. We staan op dit moment op de 3e plaats. Vorig jaar zijn we trouwens gepromoveerd.
Ik wil nog wel even kwijt dat er over het algemeen bij een club de meeste aandacht uitgaat naar het eerste team. Maar ook de andere teams zijn belangrijk, die maken toch een club. Ik zou willen dat er meer tijd besteed zou gaan worden aan de overige teams.

Heb je leuke herinneringen?
Het kampioensfeest vorig jaar was ontzettend gezellig. We hadden zelfs zoveel drank op dat er een paar spelers op het toilet in slaap zijn gevallen! Ook toen we daarvoor een keer wonnen van de nummer 1 en daarna zelf op nummer 1 kwamen te staan vond ik geweldig. Daarna zijn we nog de stad in gegaan.

Heb je nog veel contacten met anderen?
We hebben niet veel contact met andere teams, wel met Abdul.
We willen alleen lekker voetballen en plezier hebben.