Naam: Wim de Vries (1946)
Beroep: Bankemployé, nu gepensioneerd
Aantal jaren bij Fortius: Vanaf de fusie tussen D.J.K. en Madjoe in 1993. Daarvoor vanaf 1962 lid van Madjoe.
Functie: Wedstrijdsecretaris. Ook jarenlang secretaris geweest.

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
Bij Madjoe ben ik in 1962 begonnen als jeugdspeler. Ik heb daar ook in het jeugdbestuur gezeten. De verstandhouding tussen het bestuur van Madjoe en D.J.K. was onderling goed, maar tussen de spelers van beide clubs was het haat en nijd. Rivaliteit, zoiets als tussen Ajax en Feijenoord. Maar er moest door diverse omstandigheden gefuseerd worden. Het was eigenlijk een noodzakelijk kwaad, maar we hadden geen keus. In 1993 was de fusie een feit en ontstond Fortius.

Hoe vind je de sfeer bij Fortius?
Het bevalt me prima. Ik wil leuke dingen doen voor een vereniging, dat was ook al zo bij Madjoe. Je komt onder de mensen en blijft in contact met de jeugd. We hebben een leuk bestuur. Natuurlijk zijn we het niet altijd eens met elkaar, maar als het is uitgesproken is het ook klaar! En op woensdagavond sta ik achter de bar.

Hoe vind je het werk als wedstrijdsecretaris?
Je heb als wedstrijdsecretaris heel wat te regelen zoals: tegenstanders en scheidsrechters ontvangen, kleedkamers indelen, wedstrijdprogramma maken, sleutels uitdelen en afzeggingen regelen. Als er een verzoek is om een wedstrijd te wijzigen, dat gaat via de sportlink van de K.N.V.B., moet dat in orde gemaakt worden. Die link is handiger dan vroeger, toen je het telefonisch moest regelen al krijg ik ondanks dat nog ontzettend veel telefoontjes. De pc maakt dingen ook makkelijker, je kunt daardoor ook een hoop dingen thuis doen.

Heb je speciale herinneringen?
Uiteraard het overlijden van Henk Kost maar ook de plotseling dood van een speler op het veld in 1996 maakte veel indruk op me. Een voetballer van 21 jaar kreeg tijdens een wedstrijd een hartstilstand en is overleden.
Dat waren ‘zwarte dagen’ in de historie van Fortius. We hebben voor die jongen nog geld opgehaald om de reis naar zijn thuisland, ik geloof dat dat Ghana was, te kunnen bekostigen. Leuke herinneringen zijn de klaverjasavonden en het kerstdiner van de zaterdag 1 en 2.

Met wie heb je het meeste contact?
Als wedstrijdsecretaris heb je met iedereen contact. Zowel bij Fortius als met mensen van andere clubs.