Naam: Yusuf Elbay (1964)
Beroep: Magazijnmedewerker
Aantal jaren bij Fortius: 12 jaar
Functie: Jeugdtrainer, scheidsrechter en voetbalvader

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
In 2006

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Mijn zoontje Mohammed wilde graag voetballen. Toen zijn we overal gaan kijken. Bij Fortius werden we heel leuk ontvangen. Vooral Henk Kost gaf veel warmte aan de kinderen en de ouders. Dat viel me erg op.

Hoe vind je de sfeer?
Goed, heel redelijk. Natuurlijk is er wel eens wat, maar dat heb je overal.
Bij Fortius valt het erg mee wat dat betreft. De omgang met elkaar, bestuur en begeleiders vind ik heel goed. Ook heb ik een leuk contact met Lily, Daniëlla en Ron van de kantine.

Hoe vind je het om jeugdtrainer en scheidsrechter te zijn?
Ik vind het leuk om scheidsrechter te zijn, al moet je wel stevig in je schoenen staan. Elke wedstrijd is weer anders. Ik ben ook graag trainer, ik heb wel zo’n beetje alle teams gehad maar momenteel train ik het jeugdteam 14-1.
In dat team speelt mijn zoon Haytan. Ik zou wel meer willen, maar daar moet je wel de tijd voor hebben.

Heb je leuke herinneringen?
De kerstvieringen vind ik altijd heel gezellig. Die heb ik zelf 6 keer georganiseerd. Een moslim kan alle feesten meevieren, ook het Sinterklaasfeest.
Sinterklaas en Zwarte Piet horen gewoon bij de Nederlandse cultuur.
Ook vind ik het leuk om oefenwedstrijden te organiseren. Het niveau was een periode minder goed. We werden bijna weggespeeld. Maar nu gaat het met veel jeugdteams weer heel goed. We zijn op de goede weg terug.

Met wie heb je veel contact?
Met Steven Zevenbergen en Peter Kost. Met hen heb ik veel te maken.
En verder vind ik dat er bij Fortius veel warmte is. Het zit in je bloed.
Het geeft ook veel voldoening om problemen tussen voetbalouders onderling op te lossen.