Verslag en fotografie: Jo Haen – van Langen

Zaterdag 27 oktober 2018 – Aanvang wedstrijd 10.00 uur
Vóór de wedstrijd waren de spelertjes van Fortius zich al hard aan het voorbereiden op de wedstrijd tegen TOS-Actief 9. Om de beurt probeerden ze de bal in het doel te schieten. En poseerden ze ook nog even voor het maken van een teamfoto.

Ze begonnen enthousiast aan de wedstrijd maar al snel scoorde TOS-Actief het eerste doelpunt. Jammer natuurlijk, maar de jongens van Fortius lieten zich niet kennen en renden zich de benen uit het lijf om in het bezit van de bal te komen, maar de tegenstander bleek te sterk en scoorde keer op keer. De keeper zat het vandaag ook niet mee, hij had wel regelmatig de bal maar door het natte weer glipte de bal een paar keer weer uit zijn handen en daarvan profiteerden de Actieve Tossertjes. Jammer, maar de volgende keer gaat het vast beter.

Het team van Fortius verloor weliswaar, maar ik zag toch een leuke wedstrijd met een paar uitblinkende spelertjes, die een paar mooie dingen lieten zien. En er werd ook een paar keer gescoord. Dat belooft wat voor de toekomst. De ‘reservebank’ zat overvol, dus talent genoeg om wat op te bouwen. Aan de trainer Sami zal het niet liggen, hij motiveerde de voetballertjes tijdens de rustpauzes om te blijven doorgaan. Aan het eind van de wedstrijd moest de keeper van TOS-Actief nog even behandeld worden. Hij bezeerde zich behoorlijk en lag huilend op de grond, maar het bleek allemaal mee te vallen.
Jongens, blijf je best doen, train hard, dan komt het goed! Ik heb van jullie genoten. Winnen is natuurlijk leuk, maar het belangrijkste is dat je plezier hebt. Het presteren komt dan vanzelf.

Jo Haen