Foto: Jo Haen

Verslag AJAX JO13-2 – Fortius JO13-1 – 5 maart 2019

Op de dag dat het ‘grote’ Ajax een historische zege in de Champion League op het onverslaanbaar geachte Real Madrid behaalde in een spectaculaire wedstrijd moest het team JO13-1 van Fortius, dat uitkomt in de 2e Divisie, een inhaalwedstrijd spelen tegen de JO13-2 van Ajax op Sportpark de Toekomst.

De wedstrijd begon precies om 18.15 uur nadat beide teams zich hadden warmgelopen op een van de velden, met uitzicht op de Ziggo Dome met steeds wisselende levensgrote lichtreclames.
Er waren best veel supporters van Fortius meegekomen, het is natuurlijk ook leuk om eens op de Toekomst te zijn en daar de jongens te kunnen aanmoedigen. Ik was er ook voor het eerst en keek mijn ogen uit. Ik wist niet dat het zo’n groot complex was met heel veel velden.

Foto: Jo Haen

Het bleek al snel dat Ajax een maatje te groot was voor Fortius, al deden de jongens van trainer Jordinho er alles aan om zo goed mogelijk partij te geven en heb ik ook een paar mooie reddingen van onze doelman gezien. Het viel me op dat er bij Ajax een paar hele lange jongens meededen en ook dat was niet gunstig voor Fortius, waar de spelers over het algemeen niet zo groot zijn.
Bij rust was de stand 0-3. Na de thee was de spanning er natuurlijk dan wel af, al werd er door Ajax in de tweede helft nog maar één keer gescoord zodat de einduitslag 0-4 was. Toch nog knap dat Fortius het bij dat ene doelpunt in de tweede helft kon houden.

Jongens, jullie hebben er alles aan gedaan, maar de overmacht was gewoon te groot. Toch moet het  een belevenis geweest zijn eens bij Ajax op de Toekomst gespeeld te hebben. Dat kan niemand je meer afnemen! En ik vond het leuk om erbij te zijn.

Jo Haen

Foto: Jo Haen