Vandaag, zaterdag 1 december 2018, zijn er veel thuiswedstrijden bij Fortius. Maar mijn aandacht ging vandaag vooral uit naar het team JO8-1. De spelertjes waren zich al aan het warmlopen onder leiding van coach Rachid. Ze hadden er zin in, zag ik. Ze hadden al heel wat wedstrijden gewonnen, dus zagen ze ook deze tegen AMVJ JO8-2 met vertrouwen tegemoet.

Nadat ik een teamfoto had gemaakt kon de wedstrijd op veld 3 beginnen. Onder aanvuring van een paar fanatieke ouders begon Fortius enthousiast aan de wedstrijd. Maar helaas scoorde de tegenpartij al gauw het eerste doelpunt. Dat was een domper maar de spelertjes gingen gewoon door met aanvallen, al was er af en toe een aanvarinkje met iemand van de tegenpartij. Gelukkig niks ernstigs en na een paar opbeurende woorden van de coach ging het spel dan weer verder. De gelijkmaker viel gelukkig snel en het werd kort daarna 2-1 voor de thuisploeg. AMVJ hielp Fortius nog verder in het zadel door 3-1 te scoren vanwege een eigen doelpunt! Balen natuurlijk door de tegenpartij, maar de spelertjes van Fortius konden met een gerust hart de rust ingaan.
Na de rust ging het gelijk op, maar scoorde Fortius niet meer. AMVJ wel en dus was de einduitslag 3-2. Na de wedstrijd nog even penalties schieten, altijd leuk als afsluiting.
Het was de eerste keer dat ik naar een wedstrijd van JO8-1 heb gekeken. Ik was verbaasd over de mooie acties die de spelertjes af en toe lieten zien. Er zitten echt talenten tussen! Dat belooft wat voor de toekomst.

Gefeliciteerd jongens en ik blijf jullie volgen.