Tekst en fotografie: Jo Haen – van Langen

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Via Clif. Ik heb gevoetbald bij Eendracht en Sloten, maar dat was wel wat ver van mijn woning in de Linnaeusstraat. Ik ontmoette Clif zomaar ergens op een bankje op een pleintje, we kwamen in gesprek en hij vroeg me om eens bij Fortius te komen kijken. Daar werd ook een G-Team opgericht met Paul Ducrocq als coach. Clif  was bij dat team betrokken, evenals Patty. Ik ben erheen gegaan en heb me aangemeld als lid.

Hoe vind je de sfeer?
Leuk en heel gezellig. Problemen worden meteen opgelost, daar hou ik van. En iedereen kent elkaar.

Hoe vind je het om assistent-coach van het G-Team te zijn?
Zoals gezegd heb ik eerst gevoetbald. Ik kon op elke positie ingezet worden, was links- en rechtsbenig. Toen ik 2 jaar geleden stopte met voetballen  vroeg Paul mij om assistent-coach te worden, hij wou er iemand bij hebben. Ik zorg dat de flessen met water gevuld zijn, dat de waterzak met spons gevuld is met water, zet de pionnen neer, maar doe af en toe ook mee met een partijtje voetbal tijdens de trainingen. Ik moet wel in conditie blijven!
Ik vind de omgang met de jongens leuk, heb met iedereen een goed contact, maar trek vooral veel op met Donny en de andere Visbekers. En uiteraard heb ik een goed contact met Paul, ik heb met hem een speciale band, en met Patty. Zij regelt heel veel dingen voor het team.

Heb je leuke herinneringen?
We begonnen met het G-Team in de laagste klasse, de 3e klasse C, maar zijn al een paar keer gepromoveerd zodat het team nu in de A-klasse speelt. Dat is de hoogste klasse, hoger kan niet, dus ook als we weer kampioen worden blijven we toch in de A-klasse. Kampioen worden is natuurlijk een hoogtepunt maar ook het winnen van de bekerfinale!
Een ander hoogtepunt was onze deelname aan het TV-programma Mandekking van Naomi van As en Ellen Hoog op 6 juni 2018. Johnny de Mol stond in een aflevering centraal en had als opdracht met een G-Team een partijtje te voetballen. Ze kwamen bij Fortius terecht en we hebben met Johnny een leuk potje gevoetbald waarbij ook Naomi en Ellen meededen.

Heb je nog wensen voor de toekomst?
Met het G-team de bekerfinale winnen voor de 3e opeenvolgende keer op 1 juni in Koedijk. Als we die wedstrijd winnen mogen we de beker houden!