Tekst en fotografie: Jo Haen – van Langen

Hoe ben je met het Dream Team Academy van Joga-Fortius in aanraking gekomen:
Mijn vader kent Orson (Naarendorp), de oprichter en directeur van Dream Team Academy (DTA), onderdeel van Joga-Fortius. Ik voetbalde in Alkmaar bij een club, waar het niveau eerst hoog was maar steeds minder werd. Orson raadde toen aan om bij DTA te komen voetballen en nu kom ik 2 of 3 x in de week naar Joga-Fortius. Meestal brengt mijn vader mij met de auto en anders ga ik met de trein. Er is hier vlakbij een station, Science Park. Dat is handig. Sinds dit jaar ben ik bij DTA.

Waarom juist bij DTA?
Hier heb je meer kans om bij een profclub terecht te komen, wat ik heel graag wil. We spelen nu in de 5e divisie, dat zijn de top-amateurs bij de jeugd.

Hoe vind je de sfeer?
Heel gezellig. We gaan allemaal goed met elkaar om, met respect. Er is een goeie relatie tussen spelers en trainers.

Zijn er ondanks corona toch nog leuke dingen te beleven?
Het is heel jammer dat we in deze coronatijd geen wedstrijden spelen, maar men heeft het goed aangepakt door onderling wel te trainen en onderling partijtjes te voetballen. Op zondag is er een voetbalschool, momenteel in een sporthal. Daar trainen de beste spelers. ‘The high potential team’.

Wat zijn je voetbalidolen?
Eerst was het Frankie de Jong, een middenvelder, die nu bij FC Barcelona speelt. Ik ben een paar keer in Barcelona geweest. Maar nu ik spits ben is Marco van Basten mijn idool.

Hoe vind je Vanessa?
Geweldig, zij is de ‘moeder van de club’!

Wat is je toekomstdroom?
Ooit te mogen voetballen bij F.C. Barcelona.