Tekst en fotografie: Jo Haen – van Langen

Hoe ben je in contact gekomen met Fortius?
Ik ben opgegroeid en heb mijn jeugd doorgebracht in het Amsteldorp. Tot mijn 12e heb ik gevoetbald, eerst bij Wilskracht en later bij de Meer. Toen een aantal jaren geen voetbal, maar later ben ik er weer mee begonnen en wel bij St. Louis, op Sportpark Middenmeer, met een aantal vrienden uit Amsterdam Oost. Helaas ging die club in 2006 ter ziele. We zijn toen met ons hele team onder aanvoering van John Schoonderwoert naar Fortius gegaan. We konden daar als team blijven voetballen.

Hoe vind je de sfeer bij Fortius?
Geweldig! Leuke mensen en heel gezellig, vooral na de wedstrijd wanneer we nog een biertje met elkaar drinken.

Hoe  vind je het om te voetballen bij Zaterdag 2? En wie is de beste?
“Ik ben natuurlijk de beste!” Grapje. Ik vind het nog steeds superleuk, al ben ik inmiddels ook een dagje ouder. We spelen reserve 3e klasse en zitten, als ik het goed heb, in de middenmoot van 12 teams. We willen natuurlijk altijd winnen, al ben ik niet zo fanatiek meer als vroeger. Ik vind dat Dennis de beste speler is in ons team. Gelukkig heb ik niet veel blessures gehad, wel een keer mijn enkelbanden gescheurd en wat kleine mankementjes, maar verder niet eigenlijk. Wat dat betreft heb ik geluk gehad.

Heb je leuke herinneringen?
Het leukste vond ik toen we een paar jaar geleden kampioen zijn geworden en we na afloop een heel leuk feestje hebben gevierd. Niet in een café maar gewoon lekker bij Fortius, dat kan daar allemaal. Er zijn toen wel een heleboel biertjes naar binnen gewerkt! Kampioen zullen we wel niet meer worden, maar dat hoeft ook niet, als we maar lekker voetballen. De derde helft is tegenwoordig wel het belangrijkste! We zitten gezellig aan de bar. Er is wel af en toe wat verloop in het team, er gaat iemand weg, er komt iemand bij, maar al met al hebben we nog steeds een geweldig team en hebben we een goed contact met elkaar.

Ook vinden we het leuk om het G-team te supporten als ze op zaterdagmiddag thuis spelen en wij dan ook moeten voetballen. Eén keer per jaar, op de dag van de Nieuwjaarsreceptie, spelen we een wedstrijdje met ze. We mixen dan de teams. Dat is altijd een groot succes en hebben we veel lol.

Heb je nog toekomstplannen wat het voetballen betreft?
Nee, gewoon lekker blijven voetballen. Zo lang het kan.