Tekst en fotografie: Jo Haen – van Langen

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
Ongeveer in mei 2017

Hoe ben je met de club in contact gekomen?
Ik wilde graag voetballen. Ik woon hier in de buurt en kwam wel eens op een veld van Fortius om wat te voetballen met mijn broer Sami. Toen ben ik lid geworden.

Hoe vind je het bij Fortius?
Heel leuk, ik heb hier veel vriendjes, waar ik gek op ben. Ze heten Eyup, Carlito, Assem en nog meer. Toen ik 7 jaar werd heb ik het hele team uitgenodigd voor mijn verjaardagsfeestje.
Ik zat eerst in het team JO8-1. Daar was mijn broer Sami trainer. Nu zit ik bij JO9-1 en is hij weer mijn trainer. Hij vindt dat ik aanvallen het beste kan. Na elke wedstrijd schieten we penalty’s. We trainen op maandag, woensdag en donderdag. Eerst ook nog op vrijdag, maar dat werd te veel.

Heb je naast het voetballen nog iets leuks meegemaakt bij Fortius?
Het Sinterklaasfeest vond ik het heel leuk. We kregen pepernoten en we hebben gedanst. Een jongen was als Spiderman verkleed en een andere als Minions.

Wat wil je later worden?
Voetballer. Ik ben gek op Ronaldo en op Ajax. En ik heb een dekbed van Real Madrid. En boven mijn bed hangt een groot schilderij waarop een Ajax-shirt staat met nummer 34 erop (van Nouri).
Maar ik ben ook gek op poezen. Ik wil een eigen poezenwinkel. We hebben thuis een poes Mira. Ze is bruin en wit en grijs. Ze is pas 6 maanden. En ze kan zelfs een beetje voetballen.