Tekst en fotografie: Jo Haen – van Langen

Wanneer ben je bij Fortius gekomen?
In juni 2017

Waarom bij Fortius en hoe ben je met de club in contact gekomen?
Ik voetbalde eerst bij WV-HEDW maar ik vond dat er daar geen vooruitgang meer voor me inzat en ik wilde graag in de 3e divisie spelen. Met mijn zusje Hajar ging ik eens kijken bij een training van Fortius o.l.v. Jordinho en ik vond hem meteen geweldig. Ik heb toen een paar proeftrainingen gedaan. Ik dacht dat ik bij 12-1 zou komen maar ik mocht meteen bij de 13-1 gaan voetballen, wat ik natuurlijk geweldig vond. Als verdedigende middenvelder scoor je niet zo vaak, maar ik heb in de laatste 3 wedstrijden in het nieuwe seizoen toch al 2 x een doelpunt gemaakt. Ik ben ook goed in slidings.

Hoe vind je het bij Fortius?
Ik vind het hier heel gezellig, de sfeer is goed. Ik ken bijna iedereen en het is dicht bij huis. En Jordinho is de beste trainer die ik gehad heb. Hij geeft goeie conditietrainingen, bij het voetballen weet hij iedereen op de juiste positie op te stellen, hij ziet alles meteen. Hij is serieus, maar maakt ook grapjes en dat is belangrijk. Hij staat langs het veld wel eens te schreeuwen, daar moest ik even aan wennen. Maar kortom: Ik heb nog nooit zo’n goeie trainer gehad. Ik ben ook blij dat hij jeugdcoördinator is geworden.

Wat is je leukste herinnering?
Ik ben nog niet zo lang bij Fortius dus heb ik nog niet zoveel meegemaakt, maar het kampioenschap dit jaar in de 3e divisie vond ik echt geweldig. WV-HEDW stond vlak achter ons qua punten dus we moesten de laatste wedstrijd tegen Victoria in Hilversum winnen om kampioen te worden. We wonnen met 0-1 maar het was een wedstrijd van ‘bloed, zweet en tranen’. En het was ook nog heel erg warm. Het doelpunt wilde maar niet vallen. Ik vond het geweldig dat we echt een team waren, voor elkaar vochten. Jordinho had na de rust de tactiek veranderd. Van 4-4-2 naar 4-2–1-3. En dat werkte heel goed. Nadat het 0-1 voor ons was geworden gingen we allemaal als één man in de verdediging. En dan al die meegekomen supporters! Geweldig. We hebben trouwens bij iedere wedstrijd veel supporters. Dat geeft me echt een kick. Mijn ouders en zus Hajar komen ook altijd naar de wedstrijden kijken. Hajar heeft me trouwens heel erg gemotiveerd om bij Fortius te gaan voetballen. Ik denk dat ze wel trots op me is! Mijn familie is heel belangrijk voor mij.

En toen waren we kampioen. Een feestje op het veld en daarna naar Fortius. Geweldig toen we daar aankwamen! In de kantine waren er toespraken, iedere speler werd apart naar voren gehaald en toegesproken en we kregen allemaal een beker. En daarna lekker eten. Maar ook thuis met de hele familie was het leuk. Wat was ik trots!

We hebben nu een nieuw team 13-1, en ook met deze jongens ga ik leuk om. Ruben van het team van vorig jaar is nog steeds mijn vriend. Ik zie hem nog vaak.

Heb je al toekomstplannen?
Natuurlijk wil ik profvoetballer worden. Ik zou heel graag bij Ajax willen spelen. Ik ben daar een keer geweest bij een rondleiding. Zo’n groot stadion, om daar te mogen voetballen! Misschien gebeurt dat nog eens. Of bij Liverpool, op Anfield Road.