Een goede medische begeleiding is essentieel bij een voetbalclub. Joga Fortius / DTA pakt dit dan ook serieus aan met de medisch partner ???????????????????????????????????????? – Amsterdam.

Op deze pagina vind je alles omtrent de sportmedische begeleiding voor het seizoen 2021-2022.

???????????????????????????????????????? @ Joga Fortius:

De fysio’s van ???????????????????????????????????????? zullen voor de voetballers & leden van Joga Fortius / DTA het Sport Fysio Spreekuur organiseren.

Deze bestaat uit drie onderdelen:

  1. Sportverzorging voor de Zondag 1
  2. Sport Fysio Spreekuur voor alle leden
  3. Specialistische zorg i.s.m. de Xpert Clinic

De medische begeleiding is toegankelijk voor iedereen die bij Joga Fortius / DTA voetbalt. Maar ook anderen mogen zich bij het Sport Fysio Spreekuur aanmelden.

Vanaf 1 januari 2021 zal de locatie van ???????????????????????????????????????? bij Joga Fortius /DTA officieel een fysiotherapiepraktijk worden.

Sport Fysio Spreekuur

Alle Fysio’s hebben een interne opleiding gehad en zijn specialist op het gebied van voetbalblessures, sportrevalidatie, blessures bij sportende kinderen en revalidatie na operaties.

Het Sport Fysio Spreekuur is dan ook toegankelijk voor iedereen die bij Joga Fortius / DTA voetbalt.

Blessure Check

Tijdens het Sport Fysio Spreekuur bekijken we wat de klachten zijn. Afhankelijk van het te volgen revalidatietraject, wordt bepaald of de behandeling bij Joga Fortius / DTA of bij onze locatie in Amsterdam Zuidoost wordt voortgezet. Bij ernstige blessures zal de samen met de specialisten van de Xpert Clinic worden bepaald welke vervolgstappen nodig zijn.

Kosten voor het Sport Fysio Spreekuur

De intake en screening bij Joga Fortius zal worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Alle verzekeraars vergoeden maximaal 18 behandelingen fysiotherapie per jaar voor kinderen onder 18 jaar, dit gaat niet ten koste van het eigen risico. (www.zorgvergoeding.com).

Ben je 18 jaar of ouder? Dan vallen de kosten voor fysiotherapie binnen de aanvullende verzekering. Je bent zelf verantwoordelijk om na te gaan hoe je in dat geval verzekerd bent.

Medische Geheimhoudingsplicht:

Wij, als fysiotherapeuten, hebben een geheimhoudingsplicht ten aanzien van de medische gegevens van de speler en een meldplicht aan ouders/verzorgers voor kinderen tot 16 jaar. We zullen dan ook te allen tijde overleggen met u als ouder/verzorger wanneer er een blessure is, of andere zaken spelen.

???????????????????????????????????????? – Beleid Return-To-Play

Wij hanteren percentages om de belastbaarheid weer op te bouwen bij blessures, omdat een graduele opbouw nodig is bij blessures die langer dan een weekje duren. Wij hanteren deze vorm omdat het een inschatting geeft van de intensiteit van de belasting.

Wij zullen tijdens de revalidatie testjes doen die ons de mogelijkheid geven om het belastingsniveau in te kunnen schatten. Hierbij horen hardloop-, kracht- of sprongtesten en sprinttesten.