Sergio Hellings heeft zijn contract bij zondag vierdeklasser Fortius met één jaar verlengd. De 38-jarige oefenmeester gaat daardoor na de zomer voor zijn derde seizoen in Amsterdam-Oost.

Tijdens de evaluatiegesprekken was er geen enkele twijfel om langer met elkaar door te gaan. Hellings ziet voldoende aanknopingspunten, het bestuur is tevreden en alle voorwaarden zijn goed. “Het is ook aan de resultaten te zien. De selectie heeft zich heel goed verbeterd ten opzichte van het begin van dit seizoen. Daar zie ik een stijgende lijn in”, zegt Hellings. “We zijn heel veel bezig geweest met de tactiek. De manier waarop ze dat oppakken, dat ze er zelf over nadenken, geeft aan dat ze het ook interessant vinden.”

Na een plek in de middenmoot in zijn eerste jaar, draait Fortius nu goed mee bovenin de vierde klasse E. Promotie behoort tot de mogelijkheden. “Misschien lukt dat dit seizoen, met een beetje geluk. Maar we moeten reëel zij: met zeven punten achterstand op de koploper (Nieuw West United, red.) wordt het lastig.” Wat het doel voor volgend seizoen zal zijn, kan Hellings nog niet zeggen. “We willen het elk jaar een stapje beter doen. Het bestuur geeft mij geen duidelijke doelstelling, dat moet vanuit de spelers komen. Ik kan heel veel willen, maar als zij het zo prima vinden, gaat er niets gebeuren. Dat bespreek ik altijd aan het begin van het seizoen: hoe staan jullie erin en wat willen we?”

Op termijn wil de oefenmeester wel naar de derde klasse toe, waaruit de Amsterdammers voor zijn komst degradeerden. “Het is nog te vroeg om te zeggen hoe we dat gaan doen, maar het is zeker de insteek. We hebben ook de potentie daarvoor.”