Het corona jaar!!

Het is voor iedereen een donker en vreemd jaar geweest. Velen hebben dierbare verloren en iedereen heeft de gevolgen van het virus bemerkt.
Er zijn mensen die hun baan verloren en het thuis werken is bijna normaal geworden. Bedrijven zijn gesloten of mogen slechts beperkt open.
Allemaal ontwikkelingen die we 12 maanden geleden niet zagen aankomen.

Ook onze club heeft te lijden onder dit alles. De kantine is al maanden dicht en op een paar weken na , is het spelen van wedstrijden niet toegestaan geweest.
Trainen mocht alleen onder strikte voorwaarden. Gelukkig konden jeugdleden wel voluit trainen, maar ook zij mochten geen wedstrijden spelen tegen andere tegenstanders. Zij spelen sindsdien onderling hun wedstrijden.
Nu dat het vaccin in aantocht is, hopen wij met zijn allen dat we snel weer terug kunnen naar het oude normaal. Ik ben alleen bang dat we daar nog wel een paar maanden op moeten wachten.
Tot dat moment, of misschien in aangepaste vorm iets eerder, hebben wij geen inkomsten uit onze kantine! Toch één van de voornaamste inkomstenbronnen van de club.
Het is echter wel zo dat de club haar rekeningen gewoon moet blijven betalen. De rekeningen van o.a. de Gemeente (zij weigerden de nota voor veldhuur te verlagen terwijl wij er slechts beperkt gebruik van konden en mochten maken), gas en licht, watergeld, belastingen, salarissen, de KNVB ect gaan gewoon door.
Het onderhoud c.q. schoonmaak gebouw gaat ook (gelukkig) gewoon door, waarvoor onze grote dank aan de betrokken vrijwilligers.
Het is dus juist nu dat de club het geld uit de contributie heel hard nodig heeft om te kunnen blijven bestaan!!
De acties met de ballen en rondjes zijn helaas bij lange na niet voldoende om alle kosten te dekken, wel een prima initiatief natuurlijk waarvoor ook onze dank.

Het was niet allemaal negetief wat dit (bijna) achter ons liggende jaar heeft gebracht.
Met ingang van het lopende seizoen zijn wij voor de jeugdafdeling gaan samemwerken met The Dream Team Academy.
Een super proffesioneel geleide organisatie , onder leiding van Ordina Naarendorp en zijn crew, die als doel heeft onze jeugdleden op te leiden en voor te bereiden op een eventuele professionele voetballoopbaan. Gezien het aantal van 29 gerealiseerde stageplekken bij een Betaald Voetbal Organisatie waarvan 7 leden een aanbieding voor volgend seizoen hebben ontvangen, is dit een groot succes.

Ik spreek de hoop uit dat we snel weer kunnen voetballen zoals we gewend waren, kunnen trainen zonder beperkingen en gezellig een drankje of hapje kunnen doen in de kantine.
Tot die tijd zullen wij nog even door moeten bijten. De beperkingen tijdens de feetsdagen zijn niet gering maar wellicht de enige manier om het virus te beteugelen.

Voor nu wens ik iedereen , leden, vrijwilligers en al hun dierbaren toch fijnen Kerstdagen en een gelukkig maar vooral gezond Nieuwjaar.
Hopelijk tot snel allemaal!!
groet,

Kick Pullen
voorzitter JOGA FORTIUS.